Prednosti angažiranja agencije

Većini klijenata, prodaja ili kupnja nekretnine jedan je od većih financijskih pothvata i ta činjenica stvara im i dodatni stres.

Kako i gdje pronaći potencijalno odgovarajuću nekretninu, odgovara li cijena i da li je konkurentna, na što je potrebno obratiti pozornost kada se ide u obilazak nekretnina, koji su dokumenti potrebni i kako riješiti ugovore, koje su obveze prodavatelja ili najmodavca, a koje kupca ili najmoprimca, tko plaća i u kojem iznosu porez i slična pitanja koja mogu dovesti do prave noćne more.

Kako bi se sa svime navedenim što lakše nosili i imali provjerene informacije iz prve ruke, tu smo mi za Vas.

Prednosti angažiranja agencije su:

  • ZNANJE I ISKUSTVO - Agencije svoje agente svakodnevno educiraju, kako bi njihovo predstavljanje nekretnine za kupnju ili prodaju bilo stručno i profesionalno.
 
  • UŠTEDA VREMENA - Treba imati na umu kako se često puno vremena odvaja samo na pokazivanje nekretnine potencijalnim kupcima, na razgovore i pregovore s istima, a onda na kraju potencijalni kupci tu nekretninu ne kupe. Dodatno, znanje i iskustvo prodaje ili kupnje agenata agencija za poslovanje nekretninama unaprijed štedi vrijeme koje biste vi morali potrošiti za istraživanje sitnica koje su agentima rutina.
 
  • OGLAŠAVANJE – Sve kvalitetne agencije velik dio sredstava ulažu u marketing kako bi vlasnicima omogućili da njihova nekretnina bude predstavljena na najbolji mogući način kako bi ju što više ljudi zapazilo. U posljednje vrijeme, osim klasičinih kanala oglašavanja, sve više se ulaže i u oglašavanje putem društvenih mreža.
 
  • RJEŠAVANJE DOKUMENTACIJE – Sve potrebne informacije i savjete o stanju i promjenama u zakonodavstvu, detaljima vezanim za porez na promet nekretnina kao i uvjetima koji trebaju biti ispunjeni kod oslobođenja od plaćanja istog, procedure vezane za stambeno kreditiranje i upisa založnog prava banke, uknjižbe vlasništva u zemljišnim knjigama i druge pojedinosti, dobit ćete od agenta. Osim navedenog, u posredničku uslugu uračunato je i sastavljanje ugovora.
 
  • ODREĐIVANJE ODGOVARAJUĆE CIJENE - Agencije za poslovanje nekretnina imaju informacije vezane uz kretanje cijena na tržištu, pa su u mogućnosti procijeniti realnu vrijednost nekretnine.

Izvor: jutarnji.hr